Sukella naiseuteen

Aika: 14.-15.1.2019
Paikka: Espoo

Sukella naiseuteen

Koulutuksessa hyödynnetään kätilön ja fysioterapeutin dialogia ja päästään pintaa syvemmälle naiseuteen. Luennoitsija duona Anu&Anu eli fysioterapeutti Anu Parantainen ja kätilö Anu Lampinen.

Sisältö:

Sukeltamalla tälle kurssille sukellat naisen lantioon ja syvälle naisen intiimeihin sopukoihin.

Tämä koulutus antaa sinulle laajat valmiudet kohdata sekä naisen lantio että nainen itse. Kurssilla lähdetään tutustumaan lantioon ”hands on” ajatuksella. Koulutus sisältää sekä oman että toisten kurssilaisten lantion ja lantionpohjan tutkimista.

”Pitkän työkokemuksen kautta haluamme ottaa huomioon jokaisen omana itsenään ja pyrimme luomaan turvallisen työskentelyilmapiirin”

Kurssin tavoitteena on kukoistava lantio. Opit tukemaan normaaliutta, tutkimaan ja hoitamaan raskauden, synnytyksen ja imetysajan tuomia haasteita naisen kehossa. Ymmärrät naisen kehon ja mielen yhteyden, mielen haurauden ja sen kunnioittamisen.

Aihealueina:

-lantion lihakset, toiminta, faskiat ja niiden yhteydet

-lantionpohjan sisätutkimus palpaatio

-synnytysarpien kudoskäsittely

-lantionpohjan toiminnan arviointi

-harjoitteet ja hengitystekniikat

-erilasia teorioita lähestyä raskautta, synnytystä, naiseutta, seksuaalisuutta, synnytystraumoja ja ihmisen koskettamista

-normaalisynnytyksen fysiologia, sekä psyykkinen että fyysinen matka

-matka synnytyksestä takaisin naiseksi

-vauvan matka lantiossa

-raskaus-, synnytys- ja imetyshormonit

-mitä tapahtuu ponnistuvaiheessa lantionpohjan lihaksissa/naisessa

-synnytystoimenpiteet ja niiden vaikutukset kehoon

Kouluttajat:

Anu ”Panu” Parantaisella on 25-vuoden kokemus lantionpohjan fysioterapeuttina sekä uroterapeutti. Työtään tukemaan hän on opiskellut lisäksi seksuaalineuvojaksi, lymfa- ja vyöhyketerapeutiksi, TRE-ohjaajaksi sekä luontoyhteysohjaajaksi. Anulla on opintoja myös naistietoisuudesta, psykofyysisestä psykoterapiasta, tanssi- ja liiketerapiasta ja ekspressiivisestä taideterapiasta.

Anu ”Lanu” Lampinen on perehtynyt kätilön työssään normaalisynnytyksen fysiologiaan, vesisynnytykseen ja vaihtoehtomenetelmiin synnytyksen hoidossa. Hän on toiminut kätilönä 28 vuotta. Työtään tukemaan hän on opiskellut imetysohjaajaksi, akupunktioterapeutiksi sekä toiminut doulana.

Kenelle: Syventävä koulutus lantionpohjaan fysioterapeutin ja kätilön näkökulmasta, lantionpohjan fysioterapian perus- ja jatkokoulutuksen käyneille.

Missä: Osteopatiakoulu Atlas, Piispansilta 9b 3krs.
02230 ESPOO

Hinta: 479 € jäsenille ja ei-jäsenille 579€. Kursiille otetaan 24 osallistujaa. Kurssi toteutuu 14 osallistujalla.