Asiakkaan kohtaaminen vauvan menetyksen jälkeen - keskenmenot, myöhäiset kohtukuolemat ja raskaudenkeskeytykset

  • to 19.1.2023 klo 1820
  • Webinaari

Miten ottaa vastaan äitiysasiakas, joka on kokenut menetyksen? Jokainen äitiys- ja lantionpohjan asiakkaiden kanssa töitä tekevä terveydenhuollon ammattilainen voi saada vastaanotolleen asiakkaan, jonka synnytyksestä ei ollutkaan palkintona vauvaa syliin. 

Raskaus voi keskeytyä spontaanisti tai lääketieteellisesti, eikä raskausviikoilla tai menetyksen tavalla ole merkitystä sen suhteen, millainen kokemus tämä voi ihmiselle itselleen olla. Webinaarissa kuulet keskenmenoista, kohtukuolemista ja raskaudenkeskeytyksistä fyysisenä kokemuksena sekä lainsäädännöllisestä puolesta ja hoitopoluista Suomessa. Fyysisestikin tarkasteltuna kuolleen vauvan synnyttäminen on erilaista, ja usein synnyttäneillä on paljon kysymyksiä siihen liittyen, kuinka fyysinen kuntoutuminen sen jälkeen sujuu. Terveydenhuollon ammattilaisilla on tärkeä rooli olla tukemassa ja välttää asiakkaan lisätraumatisoitumista ja ymmärtää, mitä asiakas on käynyt läpi. Webinaarissa myös keskustellaan ja saa tuoda omia anonyymejä asiakas caseja halutessaan esille. Lämpimästi tervetuloa!

Webinaarin pitää Sonja Toivola, äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti. Ilmoittautuminen webinaariin on sitova. Webinaari on suunnattu fysioterapeuteille ja muille terveydenhuollon ammattilaisille, jotka työskentelevät äitiysasiakkaiden kanssa. Saat sähköpostiisi webinaarilinkin ennen webinaaria. Hinta: 15 € jäsenille, 25 € ei-jäsenille.

Ilmoittaudu: https://forms.gle/trjNzuPDwY9PKzpX7